Правила поведінки

Правила внутрішнього розпорядку для учнів

 

  1. Учні зобов’язані дотримуватися розкладу та режиму дня, приходити до НВК за 15 хв. до початку занять.
  2. Всі учні повинні пам’ятати і виконувати основну мету перебування у закладі: оволодіти знаннями, вміннями, практичними навичками в обсязі не меншому, ніж визначено Державним стандартом загальної середньої освіти.
  3. Учні повинні свідомо залучатися до різних видів суспільно-корисної праці, побутового самообслуговування, дотримуватися правил особистої гігієни.
  4. Для учнів наявність змінного взуття є обов ‘язкова. Для занять на уроці фізичної культури учням необхідно мати спортивний одяг та спортивне взуття.
  5. Учням забороняється приносити до навчального закладу предмети, які не мають відношення до навчальна-виховного процесу.
  6. На уроці учень повинен мати необхідні підручники, зошити, щоденник, навчальне приладдя, виконувати розпорядження вчителя.
  7. Всі учні зобов’язані берегти шкільне майно.
  8. Під час навчальних занять забороняється користуватися мобільними телефонами (наказ МОН України від 24.05.07 р. №420).
  9. Учні повинні дотримуватись норм етики та моралі у ставленні до вчителів, однокласників, батьків та дорослих.
  10. Учні повинні розвивати дружні стосунки, вміти прощати. допомагати в складних ситуаціях, не обманювати, не ображати.
  11. Учням заборонено самовільно залишати приміщення НВК до закінчення навчальних занять.
  12. У разі погіршення стану здоров’я, виникнення непередбачених обставин, учень може залишити навчальний заклад лише з відома класного керівника та у супроводі батьків (осіб, які їх замінюють).
  13. У разі пропуску навчальних занять учню необхідно подати класному керівного; довідку від лікаря чи записку від батьків із зазначенням причини пропуску.
  14. Суворо забороняється тютюнопаління в школі та на її території.
  15. Під час перерв учням забороняється бігати сходами, штовхати одне одного, створювати конфліктні ситуації, використовувати непристойні вирази і жести.
  16. Учень, який став очевидцем (учасником) нещасного випадку, конфліктної чи надзвичайної ситуації, повинен негайно сповістити про це вчителя, класного керівника.
  17. Забороняється приносити до школи та на її територію вибухові або вогненебезпечні предмети і речовини, спирті напої, наркотичні речовини, холодну, газову, пневматичну та вогнепальну зброю.
  18. Учням забороняється вчиняти дії, небезпечні для життя, здоров’я самого себе і оточуючих.
  19. Після закінчення занять та позаурочних заходів учні не мають права знаходитись у приміщенні школи без відома педагогічних працівників.
  20. Дані правила внутрішнього розпорядку с обов’язковими для виконання всіма учнями школи.

 

ukУкраїнська